Selecteer een pagina

Hoe ben ik begonnen met goochelen?

Wanneer ik optreed, is de meest voorkomende vraag natuurlijk: “Hoe doe je dat!?”. Het antwoord hierop moet ik de mensen helaas schuldig blijven, maar een goede tweede vraag die mij dan gesteld wordt is: “Hoe ben je begonnen met goochelen?”

Iedere goochelaar heeft zo zijn eigen verhaal en de meesten zijn dan ook begonnen met een goocheldoos. Bij mij heeft de goocheldoos zeker een rol gespeeld bij het worden van een goochelaar, maar het begon toch echt bij mijn vader. Mijn vader heeft van zijn opa een aantal trucs geleerd en deed dit hobbymatig. Op een dag riep hij mij naar de woonkamer want hij wilde mij iets speciaals laten zien. Hij pakte zijn portemonnee er bij, haalde daar een biljet uit en maakte daar een propje van. Vervolgens legde hij dat propje op mijn hand en toen gebeurde het magische moment. Langzaam begon het biljet te zweven! Mijn fantasie sloeg natuurlijk op hol want wat was er nog meer mogelijk? Kon ik onze hond laten zweven, de televisie of misschien zelfs mijzelf? Kon ik vliegend naar school of naar mijn vrienden? Dit was ook gelijk het moment dat ik de meest voorkomende vraag ging stellen. “Hoe doe je dat, pap!?” Hij wilde het mij niet vertellen en daar bleef het ook bij. In de maanden daarna wilde hij het nog steeds niet vertellen maar op 5 december was er toch een soort toezegging. Niet van mijn vader, maar van Sinterklaas. De goedheiligman had mij een goocheldoos cadeau gegeven.

Met deze goocheldoos heb ik zeker jaren continu goochelshows gegeven voor familie en vrienden. Elke keer als ik een nieuwe truc had geleerd wilde ik die op school laten zien. Tevens was dit het moment dat Harry Potter natuurlijk booming werd. Alles wat daar in de boeken en in de films gebeurde wilde ik ook kunnen. Vliegen op een bezemsteel, een uil die je magische post komt leveren of gewoon studeren aan Zweinstein. Helaas was dit een fantasiewereld, maar het heeft mij geholpen met het bedenken van de meest onmogelijke dingen.

Een unieke combinatie dus, een goocheldoos, goochelende vader én Harry Potter. Deze drie dingen vormden de basis van mijn passie voor het goochelen. Sindsdien is het ontspoord in positieve zin en heb ik waanzinnige dingen mogen doen. Hopelijk heb ik bij deze de tweede meest voorkomende vraag beantwoord. En hoe ik alles doe? Tsja, dat is geheim! 😉

Privacyverklaring

Website realisatie: JOR.nl
Design: www.themesake.com

Dennis Davidson
All Rights Reserved © 2019